Vízszigetelés a vizes helyiségekben is

Vízszigetelés

Építőipari kivitelezés során nagy hangsúlyt kell fektetni a víz elleni szigetelés pontosságára, és arra, hogy sehol se maradjon ki, ahol szükséges lehet az, illetve megfelelő anyagot válasszunk erre célra.
A víz minden irányból támadja a házat.
A talajvíz, és a talajnedvesség alulról támad. Épp ezért az aljzat vízszigetelése rendkívül fontos, mondhatni alapvető dolog. Talán láttunk már régi, alulról vizesedő házat. Rendkívül bosszantó tud lenni, jobb ezt elkerülni.

Persze felülről is szükséges a vízszigetelés, főleg akkor, ha egy lapostetős a ház. A vízszigetelést olyan pontossággal kell elkészíteni, mintha csak medencét vízszigetelnénk. Egy csepp nedvesség sem juthat rajta át, épp ezért gyakran kenhető vízszigetelést alkalmaznak. Egyébként ezt első sorban a fürdőszobákban alkalmazzák.

És persze házon belül is szükséges a vízszigetelés, a fürdőszobákban. Az épített zuhanykabinok a legkritikusabbak, ahol a burkolat felrakása előtt kenhető vízszigeteléssel akadályozzák meg, hogy a víz a falba juthasson mondjuk zuhanyzás során. Ezzel elkerülhető, hogy a ház falai belülről szívják magukba a nedvességet.

Megosztás