Kisvonat fából nem csak Karácsonyra

Montessori játékok

Örök klasszikus a kisebb gyereknek a kisvonat pályával, természetesen fából. Vannak natúr színű ilyen játékok, de sokkal jobban mutatnak azok, amelyeken színesek a mozdonyok, kocsik, tartozékok, mint a fák, növények esetleg emberek. A fából készült kisvonat környezetbarát anyagból készül, és lekerekített éllel, sarokkal, hogy a legkisebb gyerekeknek is biztonságos legyen.

Az ilyen játékok egyik célja a játszva tanítás, hiszen türelem kell ahhóz, hogy összeépíthessük az elemekből a kisvonat pályáját, majd ezek után mozgassuk rajta a vonatot. Ezek a játékok megfelelnek a Montessori játékok szabályainak.

Minden Montessori játék célja, hogy az alapvető készségeket játékos formában fejlessze

A Montessori fa kisvonat játékok az óvodáskorú gyerekek részére készülnek és a kialakítás biztonságos a részükre. Nincsenek éles élek és sarkok, méretük alapján a kis kezek könnyen megfoghatják, nem okozhatnak fulladást.

A játékvonat többféle kivitelben készül, a más-más szett elemei összeépíthetőek, így akár óriási pályák is készülhetnek. Ezekben a vonatokban nincsen elektromos alkatrész, sem elem, így nem tud tönkremenni. A nagyobb pályák kanyargós síneket, hidakat keresztező utakat, többféle növényt, sokféle házat, épületet és embereket is tartalmaznak.
Nagyszerű ajándék minden kisfiúnak a fából készült Montessori kisvonat játék, nem csak karácsonyi alkalomra.

Megosztás