A ház színei

Festék

Festéket az otthonunkban is használunk, és az ipar számos területén használnak. Minden festék a megfelelő igénybevételre készül, így vannak olyanok, amelyek az időjárás hatásainak állnak ellen, vagy épp különféle vegyszerek hatásainak.
Leggyakrabban felfelületek, illetve fém és fa dolgok festésére használunk festéket.

A festék színén kívül fontos paramétereik vannak, így az alábbi festék fajtákat különböztetjük meg:
Beltéri vagy kültéri fa alapozó, homlokzat festék, beltéri festék, univerzális festék, vízzáró festék, lélegző falfesték, felfixáló, impregnáló, mélyalapozó, vízbázisú vagy oldószeres festék, diszperzit, rozsdagátló, fémfesték illetve olajfesték.

Szóval mielőtt nekiállnánk festeni, érdemes kikérni szakértő véleményét, mert már egy egyszerű fafelület festésénél is el kell gondolkozni a megfelelő alapozáson, lazúr vastagságán, UV állóságon, stb.

Aztán ha meg van a megfelelő festék típus, akkor már csak a színt kell kiválasztani. Ez viszont már tényleg csak ízlés kérdése. Ha a házunkat festenénk, akkor kifejezetten homlokzati festékben kell gondolkoznunk, mert az rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amitől megfelelően ellenálló, és tartós lesz az elkészült felület.

Megosztás